Сильна духом: жителька Тернопільщини, яка народилася без рук, встановила рекорд України

Фото з відкритих джерел

Віра Омельчук із села Залісці Шумського району з дитинства звикла все робити ногами, адже народилася без рук. Ще будучи малою, навчилися вишивати хрестиком. Сьогодні ж опанувала мистецтво макіяжу. У березні 39-річна жінка навіть встановила рекорд України в номінації “Мінімальний час нанесення макіяжу ногами”. Свою роботу виконала за 12 хвилин 48 секунд.

“Я знала, що встановлюватиму рекорд, тому косметику взяла із собою на передачу “Стосується кожного”, куди мене запросили. Інструменти дали у студії. Рекорд присвятила дітям, яких у мене двоє – 9-річна Евеліна та 6-річний Арсен. Також хочу донести всій країні, що люди з інвалідністю можуть виконувати різну роботу, мають великі можливості” , – каже Віра Омельчук.

Пані Віра – наймолодша, п’ята дитина в сім’ї. Освіту здобувала індивідуально – вчителі приходили додому до дівчинки. Попри це, жінка зізнається, що ніколи не відчувала самотності, адже завжди мала багато друзів. Макіяжем зацікавилася, коли була консультанткою фірми “Оріфлейм”. Дивилася відео в інтернеті, їздила кілька разів на навчання до столиці.

“Спершу практикувалася на подругах. Сьогодні ж до мене приходять всі, кому потрібен макіяж. Мої послуги вартують не дорого – 100 гривень. Окрім макіяжу, навчилася також фарбувати брови та робити їх корекцію. Вартість цієї послуги – 50 гривень”, – розповідає Віра Омельчук.

Сьогодні пані Віра проживає з мамою та дітьми. З чоловіком життя не склалося і вони розлучилися. Від держави жінка отримує допомогу у розмірі 4700 гривень, адже має першу групу інвалідності.

Коли ще був живий батько Віри Омельчук родина тримала велику господарку – мали коня, корову та іншу живність. Після його смерті, окрім як курей і свині, більше ніякий свійських тварин не мають. Вирощують городину. Жінка каже, дещо важко доводиться з опаленням, адже в селі немає газу. Тож взимку для того, аби обігріти оселю, використовують дрова. На щастя, неподалік живуть сестри жінки, то допомагають.

Читайте також: “Страшно дивитися на себе в дзеркало, бо розумію, далі буде ще гірше”, – історія тернополянки Оксани Ожибко

Exit mobile version