Переселенець на Тернопільщині організував наркобізнес на понад 5 млн гривень (Відео/Фото)

Фото: ГУНП в Тернопільській області

Плантації конопель в теплицях та 60 кілограмів марихуани виявили правоохоронці в Чортківському районі. Незаконний бізнес організував чоловік з Херсонщини. Про це пише Файне місто з посиланням на ГУНП в Тернопільській області.

Після того, як поліцейські отримали повідомлення про те, що чоловік вирощує незаконні рослини, його подвір’я обшукали. В 42-річного чоловіка виявили три спеціально облаштовані теплиці для культивування конопель. Звідти вилучили майже 500 рослин. Також у двох господарських приміщеннях знайшли висушену марихуану загальною вагою – понад 60 кілограмів. Загалом вся вилучена продукція на чорному ринку коштує понад 5 мільйонів гривень.

Як виявилося, “бізнес” організував уродженець Херсонської області. Через повномасштабне вторгнення чоловік більше року тому переїхав на Тернопільщину та орендував житло у знайомої в одному із сіл Чортківського району. “Заробляти на життя” він вирішив, вирощуючи коноплі. Через інтернет замовив різні сорти наркотичного насіння та обладнав три теплиці для їх культивування. Місцевим розповідав, що вирощує помідори.

Загальна площа плантацій становила майже 30 соток. Для зібраного урожаю зловмисник також облаштував спеціальні приміщення, де рослини ретельно висушував та подрібнював, — розповідають деталі справи в поліції.

Зі слів фігуранта, він вирощував рослини для медичного використання.

Правоохоронці встановлюють можливі канали збуту марихуани зловмисником, а також коло осіб, причетних до незаконного культивування наркорослин.

Триває розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст.310 (посів або вирощування конопель), та за ч.3 ст.309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин) Кримінального кодексу України. Згідно санкцій інкримінованих злочинів зловмисникові загрожує до восьми років ув’язнення.

Читайте також: На Тернопільщині жінка майже рік отримувала пенсію матері, яка померла 

Exit mobile version