На Тернопільщині жінка майже рік отримувала пенсію матері, яка померла

Ілюстративне фото з мережі Інтернет

Уродженка Донеччини, яка зараз проживає в Тернопільській області ще 9 місяців після смерті матері отримувала її пенсію. Факт порушення встановили поліцейські Зборова. Про це пише Файне місто з посиланням на ГУНП в Тернопільській області.

Жінка наразі мешкає в Зборові, де її і виявили працівники правоохоронних органів.

Як з’ясувалося, мати донеччанки проживала у будинку для літніх людей у місті Горлівка Донецької області. Вона померла ще у грудні 2021 року. 50-річна донька про це знала, але не звернулася до відповідних органів і не поінформувала про смерть матері. Тож пенсію і далі продовжували виплачувати, чим донеччанка користувалась протягом тривалого часу.

Відтак, упродовж дев’яти місяців жінка щомісяця знімала пенсійні кошти покійної матері. Спочатку робила це у Вугледарі Донецької області, де мешкала. Згодом, переселившись на Тернопільщину, продовжувала це робити у Зборові. Сума завданих збитків склала понад 53 тисячі гривень.

Відомості за даним фактом внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу. Триває досудове розслідування.

Читайте також: Чоловік незаконно видобував вапняк у заказнику на Тернопільщині 

Exit mobile version