Диверсант намагався підірвати транспортну артерію в сусідній з Тернопільщиною області (Фото)

Фото: СБУ

У Рівному зловили диверсанта, який намагався підірвати об’єкт транспортної інфраструктури. Таким чином він намагався зірвати поставки іноземного озброєння. Про це пише Файне місто з посиланням на СБУ.

Щоб вчинити диверсію, зловмисник прибув до України 19 лютого під виглядом мешканця однієї з країн Європейського союзу.

Диверсант провів розвідку поблизу стратегічної артерії, щоб визначити місце встановлення вибухівки. Правоохоронці зафіксували виходи зловмисника на місцевість, де він приховано обстежував об’єкт, а також спостерігав за періодичністю проїзду рухомого складу.

Фото: СБУ

Наступним його «кроком» мало бути встановлення вибухівки у найбільш «вразливому» місці вказаного об’єкта критичної інфраструктури та здійснення підриву. Однак, співробітники СБУ затримали іноземця.

За даними слідства, фігурант має посвідку на постійне проживання в рф і входить до агентурного апарату російської воєнної розвідки. З 2014 року виконував ворожі завдання проти сил антитерористичної операції на сході України. Для цього вступив до складу угруповання «оплот», а потім до так званого «батальйону хан».
Після повномасштабного вторгнення увійшов до лав російського окупаційного угруповання «Херсон» і брав активну участь у бойових діях проти українських військ на Запорізькому та Херсонському напрямках, – зазначили у службі безпеки.

У вересні минулого року зловмисник повернувся в росію, де отримав завдання щодо проведення розвідувально-підривної діяльності у північно-західному регіоні України. Куратором диверсанта був кадровий співробітник гру, з яким підтримував комунікацію через месенджер у Телеграмі.

Фото: СБУ

Крім підготовки до вчинення диверсії, зловмисник передавав до рф розвіддані про дислокацію підрозділів Сил оборони на території Рівненщини, у тому числі місцевих військкоматів.

На підставі зібраних матеріалів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Чоловіка з простреленою головою знайшли у лісі біля Тернополя

Exit mobile version