Знімав відео об’єктів критичної інфраструктури: у Тернополі зловили “шпигуна” з росії

Фото ілюстративне// Джерело: мережа Інтернет

У Тернополі працівники СБУ викрили росіянина, який перед повномасштабним вторгненням країни-агресора збирав інформацію про ситуацію на об’єктах критичної інфраструктури. Про це пише “Файне місто” з посиланням на управління СБ України у Тернопільській області.

За даними слідства, громадянин рф приїхав до Тернополя напередодні повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Іноземець представлявся пересічним мігрантом. Під час прогулянок він розробляв маршрути, де міг знімати на відео важливі транспортні вузли. Відзняті матеріали росіянин планував надсилати своїм зв’язковим у рф.

Оперативники спецслужби своєчасно викрили наміри росіянина та запобігли його можливим спробам здобути розвіддані для ворожої розвідки.
Також співробітники СБУ встановили, що зловмисник після прибуття в Україну регулярно телефонував громадянам країни-агресорки, які обґрунтовано підозрюються у співпраці з фсб рф, – повідомляють в СБУ.

Росіянин відмовився від реалізації своїх намірів. Він також добровільно передав правоохоронцям важливі дані про офіцерів ворожої спецслужби. У СБУ ухвалили рішення про його примусове видворення з України та заборону в’їзду до нашої держави.

Системна робота СБУ щодо своєчасного виявлення та нейтралізації потенційних загроз державній безпеці триває, – додали у відомстві.

До слова, на Тернопільщині засудили водія, що у стані алкогольного сп’яніння скоїв ДТП. Чоловік на службовому автомобілі батька збив дівчину і залишив потерпілу без допомоги.

Більше: На поліцейському авто збив дівчину і втік: на Тернопільщині засудили водія

Exit mobile version