У Тернополі судитимуть проросійського пропагандиста

Фото: Тернопільска обласна прокуратура

У Тернополі відбудеться суд над місцевим жителем, який виправдовував російську агресію і пропагував війну. Затриманому загрожує обмеженням волі на строк до 3 років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Тернопільську обласну прокуратуру.

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно тернополянина, який пропагував війну, закликаючи користувачів соціальних мереж в Україні підтримувати військові дії з боку РФ, поширюючи неправдиві наративи російської пропаганди (ст.436 КК України),- йдеться у повідомленні.

Слідчі завершили розслідування, під час якого встановили, що 62-річний тернополянин відкрито підтримував збройну агресію РФ проти України в Інтернеті. Він активно поширював в соцмережах матеріали із виправданням так званої «спецоперації» й заперечення злочинних дій російських окупантів.

Нагадаємо, з 14 березня в Україні заборонили російську пропаганду. Згідно закону, не можна виправдовувати або сприяти рф.
Більше: В Україні заборонили російську пропаганду

Читайте також: Тіла вкладають в кілька шарів: 16 000 маріупольців поховали в братських могилах за місяць

Exit mobile version