Двоє “благодійників” розкрадали гуманітарну допомогу на Львівщині (Фото)

5 травня на Львівщині викрили схему розкрадання гуманітарної допомоги. Організаторів-мародерів затримали під час продажу військового спорядження на 550 тисяч гривень.

Як повідомили в управлінні Служби безпеки України у Львівській області, схему організували двоє мешканців Львівщини. Один з них – президент інвестиційної компанії, а інший є головним редактором інформаційного видання. Військове спорядження та іншу гумдопомогу, що призначалась для потреб армії та військових формувань України, вони продавали за чималі гроші.

Схему організували двоє мешканців регіону. Один з них – президент інвестиційної компанії, а інший є головним редактором інформаційного видання. Військове спорядження та іншу гумдопомогу, що призначалась для потреб армії та військових формувань України, вони продавали за чималі гроші, – йдеться у повідомленні.

Ділків зловили «на гарячому» згідно статті 208 КПК України під час продажу партії військового спорядження на суму 550 тисяч гривень.

Також під час обшуків виявили склад з великою кількістю військової амуніції на мільйони гривень. На даний час перевіряється якість товарів та під контролем СБУ готується для передачі нашим захисникам.

Вирішується питання щодо повідомлення зловмисниками про підозру за ч.3 ст.201-2 України (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) та обрання міри запобіжного заходу., – додали в управлінні.

Триває слідство для встановлення усіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Читайте також: В Іспанії затримали проросійського блогера Анатолія Шарія, якого СБУ підозрює у державній зраді

Exit mobile version