В Іспанії затримали проросійського блогера Анатолія Шарія, якого СБУ підозрює у державній зраді

Шарія затримали Фото: СБУ

В Іспанії затримали проросійського блогера Анатолія Шарія, якого підозрюють у державній зраді. Про це повідомляє Служба безпеки України у Telegram.

Проросійського блогера зловили 4 травня 2022 року. Це стало можливим завдяки тісній взаємодії Служби безпеки України з Офісом генерального прокурора, міжнародними партнерами та у результаті багаторівневої спецоперації українських правоохоронців.

Це затримання – чергове свідчення того, що кожен зрадник України рано чи пізно отримає заслужене покарання, це є невідворотним., – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що українська спецслужба підозрює Шарія у вчиненні злочинів, зокрема:

На переконання слідчих СБУ, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення іноземних структур.

Докази слідства підтверджені низкою експертних досліджень, які встановили, що в інтерв’ю та виступах А.Шарія наявні факти його підривної діяльності проти України.

Минулого року йому оголослил про підозру. Наразі продовжуються всі необхідні слідчо-оперативні заходи для того, щоб ця особа відповіла за свої дії перед законом.

UPD (13.00)

Представник президента у Конституційному суді Федір Веніславський в ефірі телемарафону заявив, що Анатолія Шарія передадуть в Україну і буде суд.

Його затримали в рамках міжнародної правової допомоги, в рамках розшуку пана Шарія за вчинення ним низки кримінальних важких злочинів на території України.
Відповідно зараз буде започаткована процедура його екстрадиції до України, і він постане перед українським судом і буде нести відповідальність за українськими законами.
Він точно потрапить на територію України і буде переданий у руки правосуддя, – в мене сумнівів також немає, – впевнений представник.

Веніславський наголосив, що європейські країни ретельно стежать за дотриманням правових процедур щодо затримання і передачі Шарія.

UPD (16.00)

Іспанський суд 5 травня відпустив з-під варти проросійського блогера Анатолія Шарія під підписку про невиїзд. В нього забрали паспорт та зобов’язали з’являтися до суду щоп’ятнадцять днів. Про це пише іспанське видання El Pais.

Читайте також: “Померла бабуся і улюблене місто, а у мами дірка в нозі”: хлопчик вів щоденник, перебуваючи в окупованому Маріуполі (Фото)

Exit mobile version