Майже 30 тисяч гривень втратили жителі Тернопільщини через псевдобанкірів

Фото: мережа Інтернет

За 20 вересня телефонні аферисти обікрали жителів Тернопілля майже на 28 тисяч гривень. Пройдисвіти маніпулювали довірою громадян та спустошували їх електронні гаманці.

Аферисти діяли за вже відомою схемою: вони телефонували до потенційних жертв та представлялися співробітниками фінансових установ.  Далі шахраї повідомляли про несанкціоноване втручання в банківську систему, про можливість збільшення кредитного ліміту або ж просто просили  уточнити персональні дані.

Громадяни довіряли й розповідали все, про що їх просили додзвонювачі. Як наслідок – 3 мешканців області втратили свої заощадження:

Відомості про події правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Працівники поліції нагадують мешканцям Тернопілля не вірити особам, які телефонують. Ніколи і ні за яких обставин не повідомляти особисту інформацію невідомим.

Пам’ятайте, працівники банківських установ не будуть телефонувати та дізнаватися ваші персональні дані.

Якщо ж пролунав дзвінок або ж надійшло смс-повідомлення – найкраще дізнатися детальну інформацію у найближчому відділенні банку або зателефонувати на гарячу лінію банку.

Читайте також: Вкрали понад 20 тисяч гривень з банківських рахунків: за якою схемою цього разу працювали шахраї

Exit mobile version