Вкрали понад 20 тисяч гривень з банківських рахунків: за якою схемою цього разу працювали шахраї

Фото: мережа Інтернет

Як відомо, аферисти створюють фейкові повідомлення для отримання банківських реквізитів та конфіденційної інформації власників банківських рахунків. Отримані дані вони використовують для привласнення грошей людей.

За такою схемою потерпіли одразу троє мешканців області. Вони продавали різноманітних товар на інтернет-платформах, а потрапили в шахрайські пастки. Про це повідомляє Нацполіція тернопільської області.

Спершу громадяни розміщували дописи про продаж майна. До них телефонували псевдопокупці й запевняли про намір придбати товар. Згодом аферисти надсилали продавцям фішингові посилання, за якими краяни вводили свої банківські дані.

В результаті за такою схемою шахраї привласнили понад 20 тисяч гривень.

Відомості про події працівники територіальних підрозділів поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Нагадуємо, що зазвичай посилання на фішингові ресурси надходить електронною поштою або у месенджерах. Такі ресурси можуть повністю копіювати дизайн інтернет-магазинів, банків, платформ оголошень, сервісів обміну валют, служб доставки тощо. За посиланням просять вказати дані банківської картки (номер та термін дії картки, PIN та СVV-код), а також конфіденційні дані (дата народження, дівоче прізвище матері, логіни та паролі від різних ресурсів тощо).

Аби не потрапити на гачок аферистів, поліція рекомендує громадянам:

Читайте також: Три дзвінки і жителі Тернопільщини втратили 45 000 гривень за день: як “заробляли” шахраї

Exit mobile version