Російського «кримінального авторитета» затримали на Тернопільщині, – СБУ

Фото: СБУ

На Тернопільщині СБУ затримала російського «кримінального авторитета», який перебував у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.

Служба безпеки України встановила місцезнаходження та затримала «кримінального авторитета» з РФ, відомого під прізвиськом «Рома Попенок». Переховуючись в Україні, злочинець намагався поширити вплив російського криміналітету на територію нашої країни.

За оперативною інформацією встановили, що розшукуваний обіймав у російському кримінальному середовищі високе становище і перебував у статусі «смотрящого» за Ульянівською областю РФ. Іноземець переховувався в Україні від кримінальної відповідальності за участь у злочинній організації. Щоб потрапити в Україну, зловмисник використав підроблені документи, оформленні на чуже ім’я.

Співробітники СБУ затримали злочинця за місцем його переховування у м. Кременець Тернопільської області. У встановленому порядку затриманого передали працівникам Національної поліції. Наразі вирішують питання щодо застосування до затриманого екстрадиційного арешту, а також перевіряють можливу причетність іноземця до скоєння тяжких злочинів на території України.

Читайте також: Лідера терористичної групи “ЛНР” позбавлять волі на 15 років

Exit mobile version