Лідера терористичної групи “ЛНР” позбавлять волі на 15 років

Фото: мережа Інтернет

Тернопільська обласна прокуратура здійснювала процесуальне керівництво і підтримала публічне обвинувачення відносно жителя Донеччини за участь у діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Досудовим розслідуванням слідчі СБУ встановили, що обвинувачений з особистих ідеологічних переконань добровільно вступив до військового формування терористичної організації «ЛНР». З 2015 по 2017 рік він перебував на посаді «командира 1 механізованої роти».

Будучи одним із лідерів терористичної групи чоловік під прізвиськом «Док», організовував та керував підлеглими очолюваного підрозділу. Він також брав участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних Сил України і працівників правоохоронних органів на опорних пунктах бойовиків з умовними назвами «Волга», «Охота», «Тайга» та інших.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні інкримінованого йому злочину та засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Оскільки чоловік знаходиться в розшуку, то початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дня його затримання та приведення вироку до виконання.

Читайте також: За $2 тисячі хабаря ексголова Козівського суду і його спільниця сядуть на 6 років

Exit mobile version