За $2 тисячі хабаря ексголова Козівського суду і його спільниця сядуть на 6 років

Фото: Спеціалізована антикорупційна прокуратура

Колишнього голову Козівського райсуду Тернопільської області засудили до 6 років позбавлення волі, а його спільницю – на 5. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

Вищий антикорупційний суд 2 вересня 2021 року оголосив вирок колишньому голові Козівського райсуду Тернопільської області та його спільниці – адвокатці. Його викрили, коли він хотів отримати неправомірну вигоху – хабар – у розмірі $2 тис. За ці кошти ексголова суду повинен був винести рішення на користь третьої особи про відмову у поданні кримінально-виконавчої інспекції про скасування її звільнення від покарання з випробуванням.

Суд погодився з доводами прокурора #САП та визнав вказаних осіб винуватими у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. За вироком суду колишньому голові суду призначили покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади протягом 3 років з конфіскацією майна.

Його спільниці призначили до 5 років позбавлення волі і заборонили займатися адвокатською діяльністю протягом 2 років з конфіскацією половини належного їй майна.

Вирок Вищого антикорупційного суду можна оскаржити впродовж 30 днів з моменту його проголошення.

Exit mobile version