“Прошу помогти, 45 тисяч по безналу. Дуже терміново!” – шахраї від імені чиновника обманюють громадян

Фото: Андрій Зубик

Шахраї від імені заступника начальника Управління Держпраці Андрія Зубика розсилають фейкові повідомлення у соцмережах або телефонують з різних невідомих номерів.

Аферисти від імені держслужбовця пишуть бізнесменам: “Прошу помогти, 45 тисяч по безналу. Дуже терміново!” Такі повідомлення їм почали надходити з 1 вересня. Чиновник же просить ні в якому разі не перекидати кошти.

Коли мені прислали ці скриншоти, то я був шокований. Я державний службовець, і це не припустимо. Як пояснили мені в поліції, що це є шахрайські дії. Хтось на інший номер зареєстрував моє ім’я і прізвище, скопіював мої фотографії, просто зробив дублікат моєї сторінки. Переважно це роблять люди, які вже мали терміни засудження і правоохоронці розповіли, що це скоріш за все зроблено з Донеччини, Луганщини та територій, підконтрольних ДНР і ЛНР, – додає Андрій Зубик.

Держслужбовець каже, що був шокований, тому одразу написав пост в соціальній мережі про те, що пройдисвіти від його імені просять позичити або перекинути гроші. Також Андрій Зубик застеріг усіх, хто отримує такі повідомлення – не реагувати на них, аби не дати шахраям вводити себе в оману. Він уже подав заяву в поліцію.

Аферисти від мого імені просять позичити або перекинути гроші. Застерігаю усіх, хто отримує такі повідомлення – не реагувати на них! Будьте пильними та не дозволяйте аферистам та шахраям вводити себе в оману, – застерігає Андрій Зубик.

Читайте також: Кредити на 100 тисяч гривень: як 19-річний тернополянин обдурив 12 людей

Exit mobile version