Борги через родича: на Тернопільщині чоловік оформив онлайн-кредити майже на 20 000 грн

Фото: мережа Інтернет

41-річний житель міста Бучач звернувся до працівників поліції. Чоловік просив допомоги, бо йому надходили повідомлення про вимогу сплатити заборгованість за кредитними договорами. Він запідозрив ймовірність якоїсь афери, яку хтось промислив проти нього, повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Бучацькі поліцейські встановили обставини та з’ясували, хто і яким чином незаконно загнав потерпілого у борги. Вони викрили родича заявника – 35-річного жителя Бучача. Він упродовж трьох місяців незаконно оформляв онлайн-кредити на свого родича. Загальна сума, якою йому вдалося заволодіти, – майже 20 тисяч гривень.

З’ясувалося, зловмисник, маючи копії документів потерпілого та його банківську картку, оформляв на нього онлайн-кредити. Кошти, які приходили на рахунок родича, згодом перекидав на свою картку. Поліцейські задокументували 9 епізодів його шахрайської діяльності. Загалом бучаччанин незаконно привласнив майже 20 тисяч гривень. Гроші витрачав на власні потреби, – інформує відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Триває досудове розслідування, розпочате за частинами 1, 2 ст. 190 (шахрайство) ККУ. За вчинене підозрюваному загрожує до трьох років позбавлення волі.

Читайте також: Мав пригнати авто з-за кордону, а сам отримав гроші і зник: на Чортківщині ошукали чоловіка

Exit mobile version