Мав пригнати авто з-за кордону, а сам отримав гроші і зник: на Чортківщині ошукали чоловіка

Фото: мережа Інтернет

До працівників поліції у місті Чортків звернувся чоловік. Він розповів, що в Інтернеті знайшов оголошення про доставку автомобілів з-за кордону. Заявник зв’язався з продавцем, аби домовитися про умови покупки. Останній попросив переказати на карточку банку 3 тисячі гривень завдатку, щоб оформити деякі документи. А потім, як гарантію покупки, сказав скинути ще 72 тисячі гривень, інформують у поліції.

Зв’язавшись з продавцем, сторони обумовили умови покупки, однак незнайомець попросив переказати на банківський рахунок завдаток в розмірі 3000 гривень для оформлення певних документів. А вже через декілька днів аферист зателефонував до покупця та попросив скинути ще 72 тисячі гривень, як гарантію покупки. Чоловік не відмовив й здійснив транзакцію, – повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Пізніше заявник зрозумів, що його ошукали. Але телефон чоловіка-продавця вже був вимкнений.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства, вчиненого щодо жителя району.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до ст. 190 ККУ.

Працівники поліції звертають до мешканців Тернополя та області з проханням здійснювати подібного роду дії в перевірених торгових представників. Адже, знайшовши в мережі Інтернет дописи про продаж автомобілів, ви можете легко натрапити на аферистів.

Чиатйте також: До 6-ти років позбавлення волі загрожує іноземцеві-нелегалові, який обкрадав авто на Тернопільщині (Фото)

Exit mobile version