Тернополянин придбав віртуальне кошеня за 10 тисяч гривень

Фото: мережа Інтернет

10 тисяч гривень, саме стільки вартувало кошеня, за яке тернополянин переказав гроші на рахунок афериста.

“Потерпілий знайшов в інтернеті публікацію про продаж кошеняти породи шотландський висловухий й зателефонував продавцю. Невідомий розповів покупцю про документи та родовід. Сторони домовилися, що як тільки додзвонювач перекаже кошти, вони узгодять умови доставки кошеняти в Тернопіль. Тож заявник, за лічені хвилини відправився до терміналу та переказав кошти на рахунок пройдисвіта. Однак коли він зателефонував до продавця, то зрозумів, що його ошукали. Телефон невідомого вже був вимкнений, – повідомили у поліції Тернопільської області. 

Відомості про подію працівники поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до ч.1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські розповідають, що необхідно перевіряти розміщену в інтернеті інформацію: шукайте перевірених продавців, у яких є рейтинг і відгуки про продаж. У справжніх є багато відео своїх улюбленців, вони виставляють реальні фото, не відмовляються показати товар на камеру, надають особисті дані, копії документів.

Читайте також: Кладовище на Тернопільщині засадили кукурудзою: жителі обурені (Відео)

Exit mobile version