Пізнє розкаяння: у Тернополі чоловік зізнався поліції, що 15 років тому вбив двох дівчат

Через багато років років опісля скоєння страшного злочину до поліції з повинною прийшов 40-річний тернополянин. У своїй заяві від 29 червня чоловік розповів, що 15 років тому на смерть збив людей і втік. Тоді під колесами авто загинули дві подруги 16-ти та 18-ти років. Трагедія трапилася у селі Петриків. Обидві дівчата отримали страшні травми.

Нещастя увірвалося одразу у дві сім’ї з села Петрикова Тернопільського району 8 жовтня 2005 року. Ввечері легковий автомобіль збив насмерть 18-річну Світлану Козлюк і 16-річну Наталю Гнатієвич. Смерть застала двох подруг у центрі села, за кількасот метрів від домівок. Водій з місця ДТП втік, залишивши потерпілих на дорозі.

Машина врізалася в дівчат на величезній швидкості. У темряві Світлану побачили не відразу. Місцеві жителі припускають, що її тіло пронеслося на капоті автомобіля ще метрів зо 30, а тоді впало. Смерть Наталі Гнатієвич була не менш жахливою. Дівчина вдарилася головою об лобове скло з такою силою, що пробила його. Уламки перерізали шию, і голова опинилася в салоні смертоносної машини, поруч із водієм-убивцею.

Темно-синій “Опель-Омегу” з усіма слідами злочину знайшли наступного дня за кільканадцять кілометрів від Петрикова. Автівка була покинута у полі неподалік смт. Велика Березовиця. 

Прощалися із Світланою Козлюк 10 жовтня. З Наталею Гнатієвич дещо пізніше – через чотири дні після трагедії, у середу. Родина відтягувала скорботну подію до останнього. Сподівалися, що голову знайдуть. Та, на жаль, у землю лягла труна з обезголовленим тілом. Замість справжньої голови спорудили бутафорну, накрили її весільною фатою.

Через годину після похорону Наталі стало відомо, що її голову знайшли у ліску під Великою Березовицею. Не далеко від того місця, де був знайдений автомобіль.

У Петрикові місцеві жителі вважають, що це не знущання долі чи рідкісний збіг обставин – голову підкинули. Вітчим Наталі Гнатієвич одним із перших серед родичів бачив страшну знахідку і сказав, що вона – “як жива”. Чоловік переконаний, просто неба, де є звірі, голова так не збереглася б – її десь переховували, а потім підкинули.

Знайдену голову Наталі поховали у могилі покійної в окремій маленькій труні. Тривожити запечатану велику труну не стали.

За фактом аварії було порушено кримінальну справу, однак обвинувачений встиг втекти. За неофіційною інформацією, винуватець ДТП всі ці роки він жив у Москві. Тернополянину інкримінували ч.3 ст.286 (порушення правил дорожнього руху, що спричинили загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України.

І сьогодні, чи то совість замучила чи то втомився переховуватися, але винуватець ДТП сам прийшов у поліцію і здався.

Зараз чоловіка затримали. Він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. 

Читайте також: “Різав її, а вона дивилася в очі”: довічно засуджений убивця 18-річної Діани Муринки з Тернопілля спробував оскаржити вирок

Exit mobile version