“Різав її, а вона дивилася в очі”: довічно засуджений убивця 18-річної Діани Муринки з Тернопілля спробував оскаржити вирок

Фото: мережа Інтернет

Засуджений до довічного ув’язнення за вбивство 18-річної Діани Муринки Володимир Зозуля спробував оскаржити рішення суду. Захисник обвинуваченого просила змінити вирок та пом’якшити призначене покарання, перекваліфікувавши злочин в навмисне вбивство без обтяжуючих обставин.

Я прошу змінити вирок Теребовлянського районного суду Тернопільської області від 5 квітня 2021 року щодо Зозулі Володимира з п4.ч.2.ст 115ККУ на ч.1ст.115 ККУ та призначити йому міру покарання. Я вважаю, що його дії повністю підпадають під кваліфікацію умисне вбивство без обтяжуючих обставин вчинення із особливою жорстокістю, – зазначила захист Володимира Зозулі.

Засуджений свою вину визнає та запевняє – наміру вбивати не мав. Каже, під час вбивства перебував у стані емоційного збудження через ревнощі та не усвідомлював, що коїть. У рідних вбитої дівчини попросив пробачення. У своїй промові Володимир Зозуля зазначив:

“Я повністю погоджуюся з тим, що сказала мій захисник. Не хочу повторюватися, аби не займати часу. Підтримую слова свого захисника. Хочу сказати лише одне – щиро жалію, не розумію, як так трапилося. Щиро прошу пробачення. Розумію втрату, біль батьків, прошу щиросердечного вибачення. Дякую”, – зазначив у суді Володимир Зозуля.

Прокурор та всі захисники виступили проти апеляційної скарги. Переконані, Володимир Зозуля свідомо йшов на розправу, приготувавши ніж заздалегідь.

“Апеляційну скаргу захисника Зозулі та обвинуваченого ми не визнаємо і просимо залишити без задоволення, а оскаржений вирок без змін. Судом першої інстанції вірно встановлені обставини, за яких засуджений Зозуля протиправно позбавив життя Діану Муринку. Зокрема, нанесення ним 12-ти ударів у її тіло в присутності близьких їй людей. Засуджений усвідомлював, що такими діями завдає особливих фізичних, психологічних та моральних страждань. Оскільки всі поранення були прижиттєвими. Від поранень дівчина відчувала біль та померла від масивної крововтрати через незначний проміжок часу після заподіяння їй ушкоджень. А тому останній свідомо бажав не лише вбити потерпілу, а й того, щоб вона відчула додаткові страждання, які б не були необхідними для настання її смерті”, – зазначив представник сторони потерпілих.

У залі суду виступила також мати вбитої дівчинки. Вона розповіла про те, як обвинувачений слідкував за дітьми, вистежив та вбив її доньку. Окрім цього, у своїй промові вона зазначила, що чоловік скоїв злочин не спонтанно, а готувався до нього. Адже Зозуля спочатку взяв один ніж, потім повернувся і взяв інший – більший.

“Він йшов кущами, обігнав горбами, чекав, щоб хлопці відійшли. Побачив дітей, збіг з гори і крикнув всім стояти, бо буду різати. Якби хлопці може його відштовхули… Вони нічого не могли зробити. Він взяв її за шию і сказав: “дивися в очі!”. Вона дивилася йому в очі, а він її різав. Розумієте. Він тримав її за шию, він її різав. Тримав за шию і різав.

Коли моя дитина впала на землю, не знаючи, що з нею робиться. А він потім вернувся до неї і знов різав. Він її вбив“, – розповіла мама Діани Муринки.

Розглянувши апеляційну скаргу, Тернопільський апеляційний суд залишив вирок Теребовлянського суду без змін – довічне позбавлення волі. Засідання Тернопільського апеляційного суду відбулося сьогодні, 16 червня.

Нагадаємо, що вбивство Діани Муринки трапилося 14 вересня 2019 року в селі Воля на Теребовлянщині. Обвинувачений наніс їй численні удари ножем. Зупинити злочинця намагався товариш Діани, проте засуджений вдарив його ножем в плече. Діана Муринка від отриманих травм померла.

Детальніше – у відеоматеріалі Т1.

Читайте також: Замість довічного – 15 років: суд змінив вирок ув’язненому за вбивство тернополянки Андрію Горбатюку (Відео)

Exit mobile version