На Тернопільщині шахраї привласнили майже 7 мільйонів гривень виплат учасникам АТО

Фото: мережа інтернет

Фото ілюстративне Джерело: мережа Інтернет

Тернопільська окружна прокуратура скерувала до Тернопільського міськрайонного суду обвинувальний акт стосовно 4 шахраїв, які шляхом обману заволоділи державними коштами у великих розмірах для учасників АТО. Пропонуючи військовим допомогу з виготовлення документів про інвалідність, аферистам вдалося присвоїти частину коштів. Покласти до кишені всі гроші злочинцям завадили правоохоронці.

Слідством встановлено, що троє тернополян підшуковували учасників АТО й пропонували їм оформити інвалідність для отримання пенсій. За допомогою киянина через столичні заклади аферисти оформляли довідки про стан здоров’я та із цими документами проходили у Тернополі медико-соціальну експертну комісію. Насправді учасники бойових дій не мали захворювань, вказаних у медичній документації, які слугували підставою для встановлення групи інвалідності. А одноразові виплати у сумі понад 400 тис грн осідали в кишенях шахраїв, оскільки при оформленні документів атовці передали їм реквізити банківських рахунків та доступ до них. Встановлено 16 осіб, належні виплати яким присвоїли аферисти.

Сума збитків від кримінального правопорушення становить 6 831 495 грн, з метою їх відшкодування на майно підозрюваних накладено арешт. Завдяки своєчасним і злагодженим діям правоохоронців вдалось попередити заволодіння  ще 6 млн грн державних коштів.

Розслідування здійснювали слідчі ГУНП за оперативного супроводу працівників СБУ в Тернопільській області під процесуальним керівництвом Тернопільської окружної прокуратури.

Читайте також: На Тернопільщині через поштарку жителів села звинуватили у несплаті комірного

Exit mobile version