На Тернопільщині через поштарку жителів села звинуватили у несплаті комірного

Фото ілюстративне// Світлина з відкритих джерел

На Тернопільщині жителі одного із сіл Монастириського району стали боржниками через дії, вчинені місцевою поштаркою. Люди сплачували працівниці установи кошти за спожиті електроенергію та газ, а та натомість видавала їм квитанцію про оплату. Проте, як виявилося згодом, документ про платіж був фальшивим, а гроші “осідали” у кишені поштарки.

“Більше 78-ти тисяч гривень та кримінальне провадження заробила працівниця пошти. Жінка, приймала платежі від населення за газ та світло, видаючи їм квитанції форми Ф-47. Прибутки в касовому звіті вона не відображала, а гроші залишала собі. Кримінальне провадження відкрили згідно з ч.2 ст. 191 ККУ”, – розповідають у поліції.

 Про правопорушення, скоєне поштаркою, жителі села дізналися лише після того, як до них з перевіркою приїхали представники комунальних служб. Людей звинуватили у тому, що вони масово впродовж квітня-червня не оплачують за спожиті газ та світло. Ті почали заперечувати свої борги і як доказ – надали квитанції, які виявилися недійсними і ніде не облікованими.

Після того, як все стало відомо, підозрювана повернула усі кошти. Слідство по даному провадженню завершилося – справу працівники поліції скерували до суду. Тепер доля порушниці в руках Феміди.  

Читайте також: Жителя Борщова, який вбив собаку на очах у дітей, судитимуть

Exit mobile version