Коронавірусне пекло у Почаєві: число хворих продовжує різко зростати, на COVID-19 тестують пацієнтів психоневрологічної лікарні

На ранок 28 квітня COVID-19 виявили у 147 жителів Кременецького району. Епіцентром ураження залишається місто Почаїв.

Почаїв закритий на карантин ще від минулого тижня, нині там продовжує зростати число недужих на COVID-19. У місті запровадили жорсткі карантинні заходи. У Почаїв пропускають лише спецтранспорт і транспорт, який забезпечує життєдіяльність міста, а також – жителів міста. Проте, без права виїзду.

Водночас, за словами заступника голови Кременецької райдержадміністрації Вячеслава Онишкевича, і ближні до Почаєва села мають позитивні результати коронавірусу.

Наразі на коронавірус перевіряють 30 пацієнтів Почаївської психоневрологічної лікарні. Там недугу виявили у головної лікарки, бухгалтерки та працівниці кухні, яка роздає їжу. Двох пацієнтів із симптомами коронавірусу уже перевезли у місцевий шпиталь, нині чекають на результати ПЛР-тестів.

Відбулося засідання місцевої комісії, під час якої вирішили, у разі збільшення кількості хворих, звернутися до Володимира Труша щодо посилення карантиних заходів. Також комісія доручила поліції зняти КПП на в’їздах та виїздах з Почаєва і встановити їх на в’їзді до Кременецького району зі сторони Радивилівського та Дубенського районів. Почаївська лавра закрита на карантин, відповідно до їхнього внутрішнього рішення, та рекомендацій комісії. Дійшли певної згоди щодо тестування їхніх поселенців, – каже Онишкевич.

Заступник голови Кременецької РДА прокоментував й інформацію щодо проведення Богослужінь: “в якійсь мірі це – фейк і певні політичні сили хочуть на цьому апелювати”.

За його словами, наразі Почаївська лікарня забезпечена необхідними засобами. У лікарні наразі перебуває 13 людей, всі інші – на самоізоляції. При потребі, хворих зможе приймати Кременецька лікарня.

Читайте також: “У нас не було респіраторів, ніякого індивідуального захисту…”: медсестра з Тернопільщини розповіла, як підхопила коронавірус

Нагадаємо, на Великдень віряни масово порушували карантинні обмеження, які ввели в Україні. Під час богослужіння, попри встановлені обмеження, людей впустили всередину храму. Через це кількість хворих на COVID-19 різко зросла.

Читайте також: Через масові порушення закону московський патріархат можуть виселити з Почаївської лаври?

Наразі в Олександрівській лікарні Києва з коронавірусом перебуває четверо священників з Почаївської лаври.

21 квітня на в’їздах у Почаїв облаштували чотири карантинні пости.

На них цілодобово несуть службу поліцейські, рятувальники, військовослужбовці Кременецького військового комісаріату. Вони стежать за дотриманням карантинних обмежень, з’ясовують маршрут та мету поїздки людей, роблять температурний скринінг, проводять роз’яснювальну роботу, якщо потрібно – здійснюють санітарну обробку транспорту. Такі заходи вживаються, аби не допустити подальше розповсюдження небезпечної інфекції,  зазначають у поліції. 

Раніше депутат Почаївської міської ради Тарас Паляниця розповів нам, що Почаївська лікарня, яку визнали базовою для пацієнтів з COVID-19, – не готова до прийому людей.

Два апарати ШВЛ і тільки один із них – робочий. Місцеві волонтери та небайдужі придбали для лікарів та медичного персоналу засоби захисту. Лікарня не готова до масового поступлення пацієнтів, хворих на коронавірус, – сказав Тарас Паляниця.

Нагаємо, до 11 травня 2020 року (включно) в Україні продовжили карантин.

Exit mobile version