Тернопільських школярів навчатимуть «Захисту України»: які заклади отримали фінансування

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У Тернополі виконавчий комітет виділив кошти на забезпечення навчального процесу предмета «Захист України». Зазначається, що це важлива ініціатива, яка спрямована на підвищення рівня підготовки учнів у сфері національної безпеки та оборони. Про це пише Файне місто з посиланням на пресслужбу Тернопільської міської ради.

Згідно з рішенням, виконком виділив понад 5,3 мільйонів гривень. Управління освіти і науки спрямує кошти для потреб двох закладів освіти – ТАЛ «Українська гімназія» ім. Івана Франка та Галицькому фаховому коледжу ім. В’ячеслава Чорновола на умовах співфінансування. Тобто, з міського бюджету виділяють 30% – це 1 602 600 грн, а 70% з державного бюджету – 3 739 200 грн.

Зазначені кошти спрямовані на заклади освіти для закупівлі засобів навчання та комп’ютерного обладнання для оснащення навчальних кабінетів предмета «Захист України».
Впровадження такого фінансування дозволить суттєво покращити якість освіти в навчальних закладах Тернополя, створюючи сучасні та належно обладнані кабінети для вивчення предмета, що має ключове значення для підготовки молоді в умовах сучасних викликів, – йдеться у повідомленні міської ради.

До слова, із 2027 року в Україні школярі навчатимуться на один рік довше: 12 класів замість 11. Додатковий рік у школах дозволить учням обрати профільні предмети й глибше опановувати їх. Цю реформу змоделювали так, щоб випускники шкіл приходили більш підготовленими до університету.

Більше: У школах України запровадять 12-річне навчання: у МОН пояснили причини

Читайте також:

Exit mobile version