Безкоштовне паркування для водіїв з інвалідністю в Тернополі: важливі роз’яснення

Фото:

Фото з відкритих джерел

У Тернополі безкоштовно можуть паркувати автомобілі водії з інвалідністю або кермувальники, які перевозять осіб з інвалідністю. Скористатися послугою можна на спеціально відведених місцях. Про це пише Файне місто з посиланням на роз’яснення Тернопільської міської ради.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня 2011 року №585, водії з інвалідністю мають право на безкоштовне паркування на спеціально відведених місцях, враховуючи відповідні дорожні знаки та розмітку. Також для цього потрібно розмістити на лобовому склі автомобіля в лівому нижньому куті розпізнавальний знак «Водій з інвалідністю».

Якщо водій з інвалідністю припаркував автомобіль на платному паркувальному майданчику, але не на спеціально позначеному для цього місці або без розпізнавального знаку «Водій з інвалідністю», він зобов’язаний оплатити паркування як усі інші водії. Право на безкоштовне паркування діє лише за виконання цих умов.

Нагадаємо, з 2 серпня у Тернополі в центральній частині міста більше не працюють паркувальники. Для зручності водіїв передбачено три способи оплати паркування.

Більше: Як працює нова система оплати за паркування у Тернополі (Відео)

Також у Тернополі водії мають можливість протягом 10 хвилин безкоштовно паркуватися на місцях для платного паркування.

Більше: У Тернополі водії можуть безкоштовно паркуватися на платних місцях до 10 хвилин

Читайте також:

Exit mobile version