Не вдалося помандрувати в теплі краї? Літо в Тернополі теж може бути особливим!

літо в Тернополі

Фото: Paul Drevnytskyi

До початку осені залишається ще цілий місяць, та ще й який – соковитий, стиглий, спекотний серпень! Ми не сумніваємося, що ви дуже любите і літо, і Тернопіль. Але чи знаєте ви, чим може здивувати вас літо в Тернополі? Якщо ні, читайте далі!

Чим особливе літо в Тернополі

Отже, якщо навіть вам не вдалося цього року побувати десь в горах чи біля моря, ви завжди можете чудово відпочити у файному місті. Крім того, що Тернопіль дуже мальовничий і приємний для прогулянок, існує ще щонайменше 5 причин насолодитися ним саме влітку!

1. Прогулянки на тернопільських теплоходах

Це обов’язковий пункт для всіх гостей нашого міста, та й самі тернополяни полюбляють такі прогулянки по воді. Тим паче, що цього літа на Тернопільському ставі з’явився новий теплохід «Сігма», який пропонує незвичний маршрут: він курсує від центральної пристані у парку Шевченка до «Водної арени» і пропливає під мостом в напрямку Пронятина.

2. Фотосесії біля фонтанів

Коли, як не влітку, насолоджуватися прохолодою знаменитих тернопільських фонтанів? Вони у нас повсюди: і в парках на різних кінцях міста, і в центральних скверах, і біля озера. А сфотографуватися на фоні найдовшого аераційного фонтану в Україні, який прикрашає собою набережну – це просто необхідний пункт для кожного! І, до речі, увечері фонтани красиво підсвічуються різними кольорами, тому ваші фото вийдуть ще кращими.

3. Захід сонця на «Циганці»

Краса тут неймовірна, а краєвиди – нічим не гірші від морського узбережжя десь у Європі! Ошатна набережна, спокійне плесо води, косі промені згасаючого сонця… Все це дуже сприяє романтичній атмосфері, тому сюди варто приходити зі своєю другою половинкою!

4. Відвідини Пронятинського лісу

Хочете провести час на природі, але не маєте змоги надовго залишити місто? Зверніть увагу на Пронятинський ліс, який прилягає до озера. Тут досить просторо і чисто, є кілька туристичних стежок, а своє місцезнаходження можна звірити з розміщеними в кількох місцях картами. В лісі полюбляють кататися велосипедисти, а близькість до води робить це місце ще більш привабливим.  

5. Святкування Дня міста та Дня Незалежності України

Кінець літа в Тернополі зазвичай перетворюється на яскраве святкування відразу двох визначних дат: 24 серпня відзначається День Незалежності України, а 28 серпня – День Міста. Все це супроводжується гучними концертами, фестивалями, виставкою квіткових композицій, шашликами на свіжому повітрі та салютом, тому нудно не буває! Звісно, цього року карантин внесе свої корективи в програму святкування, але сподіваємося, що надалі епідеміологічна ситуація буде більш сприятливою.

Ось таким цікавим може бути звичайне літо в Тернополі! А як ви проводите теплі місяці у файному місті? Діліться своїми лайфхаками в коментарях!

Читайте також: Тернопільська катедра на ваших світлинах: фотодобірка з Інстаграму

Exit mobile version