Які книги читають тернополяни? (Опитування)

Фото: Катерина Ковалик/Файне місто

Тернопіль — місто, яке читає. Доволі часто в книгарнях можна зустріти людей, які цікавляться літературою. Містяни купують книги різних жанрів: дитячі, художні, прикладні — на все знайдеться читач. Журналістка Файного міста опитала тернополян, що вони читають і яка їхня улюблена книга.

Книга «Чудове чудовисько» Сашка Дерманського — книга про чудовисько, який був чудовим, і дуже добрим. Також, він подружився з дівчинкою, з якою в нього було багато різних, цікавих пригод, — сказав Устимчик
Фото з мережі Інтернет

Елізабет Ґілберт, «Місто дівчат» — одна з тих, яку я дочитала, яка зацікавила мене немонотонним сюжетом — дівчина через обставини попадає в довоєнне, богемне життя на Мангеттені. Я відчувала ніби поринаю в ті події, — поділилася Юлія.
Фото з мережі Інтернет

Я люблю читати детективи та історію, особливо історію України. Остання така історична книга була про постать гетьмана Кирила Розумовського. І ще читала книгу про Будинок Слово, — сказала містянка Ліза.
Фото: Катерина Ковалик/Файне місто
Фото з мережі Інтернет

Книга, яка мене вразила, це «Незриме життя Адді Лярю» Вікторії Е. Шваб — історія про дівчину, яка не хотіла одружуватись та належати іншому, і укладає угоду з Мороком. Ця історія трохи переплітається зі мною, тому що ми доволі похожі. В книжці зачіпаються різні філософські думки: час, смерть, бажання залишити по собі слід. Цікаві персонажі, гарний стиль та переклад, —розповіла Інна.
Фото: Катерина Ковалик/Файне місто

Моя улюблена книга це «Четверте крило» Ребекки Яррос, тому що я люблю жанр фентезі, драконів, любовні лінії, епічність, — Тетяна.
Фото з мережі Інтернет

Шарлотта Ріксон, «Там, де ми зустрілися вперше» — в цій книжці є все, що я люблю: любов, емоційність, легкість в читанні, та підняття важливих тем, — зазначила Інна.

Бодо Шефер, «Шлях до фінансової свободи»: Ця книга розкриває безліч цікавих фактів і ідей щодо фінансової грамотності, яка дійсно необхідна кожній людині, — сказала Дарʼя.
Фото з мережі Інтернет

Сара Джіо, «Ожинова зима», тому що тут є важливий для мене момент, а саме висвітлення професії журналіста не як жовтої преси, а як дослідника-детектива, який розкрив забуту історію сторічної давності, — розповіла Вікторія.
Фото з мережі Інтернет

Думаю ,що «Незриме життя Адді Лярю» від Вікторії Е. Шваб – це книга, яка найбільше мені сподобалась: цікаве розгортання подій, неочікувані-фантастичні події, які не зустрінеш в житті, але те, як гарно це написано, — в саме серце, — поділилася Наталія. 

Моя улюблена книга це фентезі американської авторки Ребекки Яррос «Четверте крило» — дракони, суперництво, навчання на виживання, політичні, любовні та сімейні інтриги, які тримають вас від самого початку і до кінця. Наразі я читаю довгоочікувану другу частину «Залізне полумʼя», яка вийшла недавно, — зазначила Лілія.

Валерій Маркус, “Сліди на дорозі” — життєвий шлях “неназваного” героя оповідання. Розповідь починається з дитинства персонажа, демонструє становлення характеру головного героя та трансформацію його особистістних переконаннь. Згодом герой опиняється в лавах армії України 2014 року. Ця книга мені сподобалась тому, що вдало занурює читала в події та без прикрас демонструє сперкт емоцій людини, яка раніше була звичайним молодим чоловіком, а пізніше – загартованим оборонцем держави, – поділився Іван.
Фото з мережі Інтернет

До слова, у травні армія РФ нанесла ракетний удар балістикою по Харкову, зокрема по друкарні «Фактор-Друк». Там друкували більшість українських видавництв, книги яких ще можна знайти у наявності в тернопільських книгарнях.

Підбірку читайте у попередньому матеріалі: Книги, надруковані у «Фактор-друк»: які можна придбати в Тернополі

Автор: Катерина Ковалик

Exit mobile version