Книги, надруковані у «Фактор-друк»: які можна придбати в Тернополі

Фото: Катерина Ковалик/Файне місто

Минулого тижня, 23 травня армія РФ нанесла ракетний удар балістикою по Харкову. Внаслідок цього було знищено друкарню «Фактор-Друк», поранено 21 працівника, та вбито — 7. 

«Фактор-Друк» — друкарня, що входить до складу компаній «Фактор» і працює на ринку з 1996 року. Там друкували більшість українських видавництв, книги яких ще можна знайти у наявності в тернопільських книгарнях. Підбірка – далі у матеріалі Файного міста.

Мей Маск «Жінка, яка має план»

У цьому виданні Мей Маск ділиться досвідом і мудрістю, набутими протягом життя: це поради щодо здоров’я, краси, родини та кар’єри.

Володимир Вакуленко-К. «Я перетворююсь…»

Щоденник окупації на Харківщині, який автор заховав, і попросив тата: «— Коли наші прийдуть — віддаси».

До книжки увійшли передмова Вікторії Амеліної, тексти щоденника окупації, вибрана поезія Володимира Вакуленка-К. для дітей і дорослих, історії від друзів, колег та очевидців, що занурять у хроніку перших місяців повномасштабної війни Росії проти України. 

Світлана Тараторіна, «Дім солі»

Це український фантастичний роман, постапокаліптичні події жорстокого майбутнього натхнені Кримом і історією його корінного народу. Світ моторошних пригод, соляною буря. 

Війна, потужний магічний артефакт, що і змінив щедрі землі на засолений Дешт, Спалахи —інтригуюче, цікаво, захопливо.

Луїза Пенні, «Зловісно тихе життя»

Коли у лісі за селом знайшли мертвою місцеву вчительку. Хтось поцілив у неї з лука. Головний інспектор Арман Ґамаш разом із командою слідчих починають розслідування. Жителі впевнені, що це всього-на-всього нещасний випадок на полюванні, адже загиблу всі дуже поважали. Однак Ґамаш відчуває в цьому віддаленому лісі щось недобре.

Алі Гейзелвуд, «Гіпотеза кохання»

Олівія Сміт — біологиня, яка мріє не про романтичні стосунки, а про докторський ступінь. Але через набридливу подругу вона знаходить хлопця, який вдаватиме коханого. На цю роль годиться не абихто, а молодий і гарячий професор Карлсен. Маленький експеримент виходить з-під контролю, а теорія романтики розбивається на друзки, як Олівія розуміє: дослідження власного серця під мікроскопом буде складнішим за гіпотезу кохання!

Макс Кідрук, «Не озирайся і мовчи»

Уявіть, що на Землі існує місце, яке ніби застигло в часі, здатне сховати будь-кого, хто прагне втекти від реальності, що для того, аби туди потрапити, достатньо не озиратися й мовчати. Є лише одна проблема: в такому місці часом з’являються речі, страшніші за те, від чого ховаєшся. 

Одного дня Марк знайомиться із Сонею, дівчиною з паралельного класу, яка розповідає йому про існування такого світу і про можливість туди потрапити… просто скориставшись ліфтом у їхньому будинку. Хлопець не розуміє, навіщо Соня вигадує нісенітниці, які легко спростувати, але зрештою вирушає за нею. Він не підозрює, що звичайна мандрівка на десятий поверх загрожує чимось набагато гіршим за руйнування уявлень про реальний світ. 

Оксана Калина, «Батерфляй»

Віта має життя, про яке мріє більшість жінок: у свої 42 роки вона привертає увагу молодих та зрілих чоловіків, має престижну високооплачувану роботу й, незважаючи на розлучення, теплі взаємини зі своїми донечками. 

Єдине, що заважає жінці повноцінно насолоджуватись життям, — її дивна фобія, вона жахливо боїться метеликів, але ігнорує цей страх. Все ж доведеться звернути на нього увагу, бо в її житті з’являється загадковий чоловік із брошкою у формі метелика. 

Олена Моренцова-Шулик, «Смак свободи»

Варя мріє стати шеф-кухаркою, творити і вийти на новий рівень. Мама каже їй, що можна просто вийти заміж — за хлопця з їхнього містечка. Та Варя так утомилася щось доводити людям, які її не розуміють. Дівчина вирушає до Львова з наміром підкорювати вершини ресторанної кухні. Проте все не так легко: невдачі й випробування чекають на кожному кроці. Коли Варя несподівано знаходить книгу легендарної української кулінарки минулого століття Ольги-Марії Франко, її мрії отримують шанс здійснитися…

Стівен Кінг, «Голлі»

Детектив Голлі Гібні мріє про відпустку: на нову справу в неї просто немає сил. Однак почувши відчайдушну мольбу в голосі Пенні Дал, вона без вагань погоджується допомогти жінці в пошуках доньки.

Недалеко від місця, де зникла Бонні Дал, живе немолода сімейна пара професорів – Родні та Емілі Гарріси. Шановані, респектабельні, віддані одне одному… а ще підступні й безжальні. Підвал їхнього охайного будинку приховує жахливу таємницю. Якщо Голлі припуститься помилки, то познайомиться із цим моторошним місцем дуже близько…

Книги Юрія Даценка 

Цикл детективів українського автора складається з 5-ти книг: «Пастка для Різника», «Книга в камені», «І стало світло…», «Життя вічне», «Останні години» — головний герой тут лікар-хірург Яків Ровнєр береться за розлідування жорстоких і заплутаних справ.

Бессел ван дер Колк, «Тіло веде лік»

Ця книжка містить вичерпну інформацію, пов’язану з травмою, висвітлюючи такі різноманітні аспекти:

Трилогія Джон П. Стрелекі «Кафе на краю світу»

В цій трилогії ми дізнаємось історію одного чоловіка — Джона, який намагається осмислити своє життя, і випадково опиняється в загадковому кафе “Чому”: Чому ви тут? Чи боїтеся ви смерті? Чи вдоволені ви? — ця книжка допоможе у пошуку відповідей.

Книги Ремарка (крім «Ніч у Лісабоні»)

Еріх Марія Ремарк один з найвідоміших письменників «втраченого покоління» у Європі, який правдиво та емоційно писав про події Першої та Другої світових воєн та післявоєнний час. Його персонажі переживали жахи війни і пробували жити далі: проводити час з товаришами, будувати особисте життя, подорожувати. 

Серія від КСД «Перлини української класики»

До цієї серії входить 10 книг: 

Сергій Пономаренко, «Оманливе коло»

Подорож до Індії з коханою не допомогла кіносценаристу Оресту подолати творчу кризу. Ба більше: знайомство з похмурим культом богині Калі спровокувало повернення кошмарів, у яких гине він або його дівчина. Ще й, коли ворожка пропонує колоду Таро, він витягає “Похмурого Женця” – карту смерті чи переродження… 

У пошуках сюжету для нового сценарію Орест звертається до штучного інтелекту на ім’я Пандора. Спілкування з ШІ, а також телефонний дзвінок від таємничої незнайомки допомагають йому скласти канву сюжету, але роботу над сценарієм доведеться перервати: налякана і схвильована Аніта повідомляє, що за нею стежать ще з Індії — вигадане починає втілюватись в реальність.

«Чорний лев»

Ранульфа, графа Мальвуазен, за мужність і зухвалість називають Чорним Левом. Йому немає рівних ні на полі бою, ні на лицарському ристалищі. У нього є все: багатство, слава, повага короля Англії. Шляхетні жінки й простолюдинки мріють розділити з ним ложе. Але серце вже згоріло й розсипалось попелом… Згодом Лайонін розпалює в його душі пристрасть і дарує надію на щиру взаємність.

Однак, між закоханими одне за одним виникають непорозуміння, що перевертають усе з ніг на голову.

Більшість книг Сари Джіо

Сара Джіо — американська сучасна письменниця, яка пише в жанрі любовних романів. В її книгах завжди є дві сюжетні лінії — минуле та сучасність, які так чи інакше повʼязані між собою, та легкі, детективні лінії, які роблять сюжет ще цікавішим.

До слова, нещодавно стало відомо, що Фактор-Друк буде відновлено з допомогою фінансування фонду Говарда Баффета  The Howard G. Buffett Foundation. Це займе 4-5 місяців за сприятливих умов.

Читайте також: Мерія Тернополя виплачує по 10 000 грн на лікування та реабілітацію кожному тернополянину, який отримав поранення на війні

Підготувала Катерина Ковалик

Exit mobile version