Аби до Тернопільського ставу не потрапляли шкідливі скиди, стічні труби забетонують

Фото: Леонід Бицюра

13 липня громадські активісти спільно з місцевою владою обстежили місця можливих скидів у Тернопільський став. Оглянувши водосховище, прийняли рішення забетонувати зливні труби. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра.

“Тиждень тому ми спільно з громадськими активістами та журналістами інспектували Тернопільський став на предмет незаконних скидів з боку міста. Небайдужі тернополяни звернулись до міської ради з тим, щоб унеможливити потрапляння скидів з боку одного з підприємств. Після перемовин і технічних консультацій, 13 липня ми обстежили місця, де за кілька днів відбудеться бетонування зливних труб, з метою унеможливлення потрапляння скидів з території, прилеглої до цього підприємства”, – йдеться у повідомленні чиновника.

Зазначимо, як ми вже раніше повідомляли, у Тернополі акваторію ставу цілодобово обстежуватимуть муніципали на човні. Водний транспорт працівники управління муніципальної інспекції отримали у користування 9 липня. Човен придбали за кошти міського бюджету.

Читайте також: Фахівці назвали ймовірні причини загибелі риби на Тернопільському ставі

Exit mobile version