Фахівці назвали ймовірні причини загибелі риби на Тернопільському ставі

У Тернополі створено комісію, яка вивчить достименні причини загибелі риби на Тернопільському ставі. До її складу увійшли представники профільних структур — Держпродспоживслужби та Регіонального офісу водних ресурсів Тернопільської області, а також екологічні активісти. На сьогодні вже відбулося перше засідання та були озвучені ймовірні причини загибелі живності у водоймі.

“Уже відбулося перше засідання. Фахівці озвучили ймовірні причини: хілодонельоз — протозойна хвороба ставової риби, яку викликають найпростіші одноклітинні організми — інфузорії Chilodonella, забруднення добривами з сільськогосподарських угідь або через потрапляння незаконних скидів у воду. Вирішили дослідити рибу та воду в місцях ймовірного потрапляння стоків. Про результати повідомлю вас”, – зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Нагадаємо, у Тернопільському ставі гине велика риба. Про мертву живність, яку хвилями прибивало до берега, неодноразово повідомляли містяни. Як доказ побаченого – чимало відео у мережі.

Exit mobile version