Фотовиставка захисника Юрка Костишина діє у тернопільському педуніверситеті (Фото)

Фото: пресслужба ТНПУ

У ТНПУ ім. В. Гнатюка діє фотовиставка випускника Юрка Костишина (Кіт Характерик). Переглянути твори фотографа можна до 26 лютого у холі університету. Про це пише Файне місто з посиланням на пресслужбу вишу.

Юрій народився 10 березня 1977 року у Тернополі. У 1994 році закінчив Тернопільську загальноосвітню школу № 9 і цього ж року став студентом географічного факультету ТНПУ ім. В. Гнатюка, де здобув освіту вчителя географії. У цивільному житті працював продавцем-консультантом.

  

З травня 2014 року Юрій захищав Україну у складі 93-тьої ОМБр Холодний Яр. 24 лютого 2024 року був серед перших добровольців у черзі у військкомат, далі з побратимами обороняли Київ, були у найгарячіших точках Донбасу. Зараз боєць служить у 44 окремій артилерійській бригаді імені гетьмана Данила Апостола.

Фото: пресслужба ТНПУ

Як зазначають в університеті, Юрій захоплюється мистецтвом та літературою і є одним з авторів книг «ЙБН БЛД РСН», «Антологія військових письменників». Захисник учасником аудіозбірки «Незламні», що створена у мистецькому центрі ART Prostir Львівської муніципальної бібліотеки, у якій захисники читають українську поезію записану просто на фронті. Юрій декламує вірш Юрія Руфа «Чорним по білому».

  

Фотографування – хобі Юрія. Його фотороботи використали при створені арт-буку «#4.5.0», що вийшов у співавторстві з Інною Гончар. Ідея та організація у Львові фотовиставки «Аби ДобраНіч» належить Галині Труш.

  

Усі представлені світлини зроблені у період з лютого 2022 по вересень 2023 рік у районі Бахмуту та Запорізької області. Зараз Юрій обороняє Україну на гарячих південних рубежах.

Читайте також: Виставка картин загиблого бійця Олега Дробоцького діє у Тернополі (Фото)

Exit mobile version