Близько 5 мільйонів гривень виділили на допомогу військовим з бюджету Тернопільської громади

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

З місцевого бюджету Тернопільської громади з початку війни виділили допомоги на близько 5 000 000 грн в межах програми «Турбота». Ці кошти спрямовували на придбання термобілизни, генераторів, аптечок та медикаментів для військових тощо. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську раду.

На передовій для захисників працює мобільний стоматологічний кабінет, що фінансується за кошти з місцевого бюджету. Зокрема, з початку війни для надання стоматологічної допомоги військовим було виділено 3 000 000 грн.

Також надається допомога сім’ям військовим і в місті. Зокрема, звільнено від батьківської плати за харчування дітей захисників у закладах освіти (у школах та садках). Загалом, з початку війни на безкоштовне харчування дітей захисників з бюджету Тернополя було виділено понад 18 000 000 грн.

Також звільнені від батьківської плати учні закладів культури та спорту, батьки яких є учасниками бойових дій на території АТО, ООС та  брали участь в обороні країни у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України. Загалом за відвідування мистецьких та спортивних гуртків 200 дітьми кошти виділяються з бюджету міста.

Читайте також: Трирічна донечка загиблого військового допомогла вишити “Рушник волі” у Тернополі (Фото)

Exit mobile version