Тариф на воду підняли: скільки тепер платитимуть тернополяни

Фото з мережі інтернет

У Тернополі з 1 липня офіційно підняли тариф на холодну воду. Тепер вартість одного кубометра (1000 літрів) води та стоків для споживачів становитиме 44,11 грн. Про це пише Файне місто з посиланням на КП «Тернопільводоканал».

30 червня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), оприлюднила на офіційному сайті постанову № 1202 “Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення КП “Тернопільводоканал”.

Потреба в корегуванні тарифу була актуальною впродовж тривалого часу. Досі чинним залишався тариф, затверджений ще в грудні 2021 року. Натомість і в 2022 році, і в першій половині 2023-го вартість електроенергії – вагомої статті витрат підприємств водопровідно-каналізаційного господарства – постійно зростала. Якщо на початку минулого року кіловат-година вартувала 4,69 грн, то в червні цьогоріч – майже 7 гривень, — зазначити у підприємстві.

Нацкомісія також вирішила, що корегування тарифу для споживачів КП “Тернопільводоканал” відбудеться в два етапи – з 1 липня та з 1 вересня, щоб уникнути значного зростання вартості послуг в один момент. З осені тариф становитиме 51,08 грн. У середньому рахунок на одну сім’ю зросте на 80-90 гривень.

У водоканалі додали, що для надання цілодобових послуг із водопостачання і відведення води КП “Тернопільводоканал” щодня витрачає 350 тисяч гривень лише на електроенергію. Фактично все устаткування підприємства – від артезіанських свердловин до водопровідних і каналізаційних насосних станцій – потребує електроживлення. Суттєво змінилися і ціни на інші важливі складові тарифу. Наприклад, вартість реагентів зросла в 4 рази, а паливно-мастильних матеріалів – удвічі.

Читайте також: Скандал у Збаражі: комунальне підприємство самовільно підняло тарифи на воду

Exit mobile version