Церкву УПЦ (МП) у Тернополі позбавили права користування землею

Фото з мережі інтернет

Сьогодні, 17 квітня, відбулося позачергове засідання Тернопільської міської ради. На ній ухвалили рішення припинити УПЦ (МП) користуватися землею в обласному центрі. Про це пише Файне місто з посиланням на трансляцію сесії мерії.

Рішення підтримали одноголосно. Управління Тернопільської єпархії УПЦ тепер не має права постійного користування земельною ділянкою за адресою вул. Євгена Коновальця, 1 у Тернополі. За проголосували 40 депутатів (міський голова у тому числі).

Передісторія

Нагадаємо, із 4 квітня у Тернополі відбуваються мирні мітинги проти діяльності Української Православної Церкви московського патріархату. Біля церкви Віри, Надії, Любові та матерії їх Софії активісти збираються з плакатами та прапорами. Вони закликали владу посприяти вирішенню ситуації, та проводили таємну зустріч з міським головою.

Більше:

Відтак, зважаючи на суспільний резонанс, у міській раді вирішили розглянути питання, щоб позбавити церкву права користування земельною ділянкою. Проєктом рішення передбачається припинити управлінню Тернопільської єпархії УПЦ (код ЄДРПОУ 14052348) право постійного користування земельною ділянкою площею 0,5484га (кад. номер 6110100000:06:002:0018) для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій, що за адресою вул. Євгена Коновальця, 1 у Тернополі.

Читайте також: Великодні подарунки з Тернополя отримали бійці 105-ї окремої бригади ТрО (Фото)

Exit mobile version