У Тернополі здорожчав цукор: ціни на ринку та в магазинах (Фото/Відео)

Ціни на цукор у Тернополі// Фото: Файне місто

Цьогоріч у Тернополі подорожчав цукор. У червні він був одним з лідерів подорожчання серед продуктів харчування. Як зазначають експерти, стабілізації цін в Україні можна очікувати лише восени. Яка ситуація у магазинах і на ринку Тернополя – далі у матеріалі “Файного міста”.

Ціни на ринку Тернополя

На Центральному ринку Тернополя продавці зазначають, ціна за мішок (100 кг) зросла на 100 грн, порівняно з минулорічними. Вартість фасованого продукту – 30 грн/900 г, а вагового – 28 грн/ 1 кг.

Від тернопільського виробника 900 грам цукру коштує 30 гривень. Наразі ціна стабілізувалась, порівняно з минулим роком. 2 тижні тому було 33 гривні за кілограм, а зараз на 3 гривні на кілограмові він подешевшав. Бум на купівлю був 3 тижні тому, тоді люди масово почали скупляти цукор, він тоді був і дешевший – близько 26 гривень за кілограм. Зараз продається, але вже не так масово, – каже продавець однієї з точок на ринку.

Що кажуть тернополяни – дивіться нижче у відео “Файного міста”.

Фото: Файне місто

Ціни на цукор у тернопільських магазинах

Журналісти “Файного міста” побували у трьох мережах супермаркетів Тернополя. Ціни суттєво не відрізняються від ринкових. Найдешевша пачка цукру коштує від 29 гривень, найдорожча – понад 36 гривень.

Фото: Файне місто
Скріншот з сайту
Скріншот з сайту

Що кажуть експерти

За словами аналітика Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Світлани Литвин, на зростання цін на цукор в червні 2022 року впливає цілий ряд факторів:

Як зазначила Литвин, у вересні вже розпочнеться збір врожаю цукрових буряків нового сезону і, відповідно, новий сезон цукроваріння.

Якщо погодні умови дозволять отримати гарну врожайність, бо засіяли достатню кількість площ, то буде вироблено достатню кількість цукру і ціна стабілізується. Однак інфляційні процеси, які можуть спостерігатися в Україні, можуть додатково вплинути на подальше ціноутворення, – спрогнозувала аналітик.

Читайте також: У центрі Тернополя знову фарбують будинок: що кажуть у міській раді (Відео) 

Exit mobile version