Кому потрібно міняти документи через перейменування вулиць у Тернополі?

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

У Тернополі перейменували 13 вулиць і внесли технічні зміни у 8 діючих адресах. Через це у місцевих жителів виникає чимало запитань, які документи необхідно буде змінювати. Відповіді на найпоширеніші запитання – далі у матеріалі “Файного міста”.

Читайте також: У Тернополі перейменували парк “Топільче” і 13 вулиць (Відео)

Переоформляти документи на житло чи землю не потрібно

Як зазначають у Тернопільській міській раді, реєструвати нерухоме майно при перейменуванні вулиць потрібно лише тоді, якщо власник ще не зареєстрував його раніше. Однак, якщо ви лише оформлюєте договір купівлі-продажу чи проводите інші дії, то оформлення відбуватиметься одразу на нову адресу. Якщо у вас є діючі документи (право власності) на нерухомість, то переоформляти такі  документи не потрібно.

Вносити зміни у прописку (реєстрацію місця проживання) не потрібно

Оновлювати дані про реєстрацію місця проживання не треба. У разі зміни назви вулиць внесення змін у паспорт громадянина України у вигляді проставлення нового штампу не вимагаються. Відтак, тернополянам, які зареєстровані на перейменованих вулицях, не потрібно звертатись за додатковими довідками.

Підприємцям, юридичним особам та громадським організаціям потрібно вносити зміни

Юридичним особам, ФОПам та громадським організаціям потрібно внести зміни до відомостей Єдиного державного реєстру. Водночас Закон не встановлює граничних термінів щодо оновлення даних про місцезнаходження.

У той же час, Закон не встановлює граничних термінів для проведення зміни відомостей щодо місцезнаходження. Тому кожен сам може вирішувати, коли необхідно провести реєстрацію змін.

Читайте також: У Тернополі ремонтують дороги на 14 вулицях: де буде ускладнений рух авто цього тижня

Exit mobile version