У Тернополі перейменували парк “Топільче” і 13 вулиць (Відео)

Перейменування вулиць Фото: мережа Інтернет

У Тернополі на позачерговій сесії міської ради прийняли рішення про перейменування 13 вулиць, що містили російське або радянське походження. Також змінили назву гідропарку “Топільче” і теплоходу “Героя Танцорова”. Які тепер будуть адреси – далі у матеріалі “Файного міста”.

Як зазначає міський голова Сергій Надал, перейменування вулиць пройшло відповідну процедуру. Зокрема, спеціальна комісія опрацьовувала назви вулиць, які необхідно перейменувати, а тернополяни, водночас, пропонували варіанти нових назв. Загалом жителі Тернополя подали майже 2800 варіантів назв вулиць. Після цього тривало громадське обговорення, яке завершилося 30 червня.

За результатами обговорень, враховуючи звернення мешканців, депутати підтримали рішення про перейменування вулиць у Тернополі:

Враховуючи пропозиції філологів, істориків та краєзнавців, внесено також технічні зміни у діючі назви вулиць м. Тернополя:

У назві вулиці села Городище Тернопільської міської територіальної громади:

Також назву парку «Топільче» у Тернополі змінено на парк «Сопільче», а теплохід «Герой Танцоров» стане теплоходом, названим на честь засновника міста – «Ян Амор Тарновський».

Читайте також: “Один торохкотить, інший обшарпаний. Тролейбуси дійсно потребують оновлення”: що кажуть тернополяни про появу нового транспорту (Відео) 

Якщо відео не відтворюється, переглянути його МОЖНА ТУТ.

Exit mobile version