Монумент Захисникам України на місці пам’ятника Пушкіну пропонують встановити у Тернополі

Демонтований пам'ятник Пушкіну в Тернополі// Фото: Файне місто

Нещодавно у Тернополі демонтували пам’ятник Пушкіну. З того часу у місті почалося активне обговорення того, який саме монумент має замінити скульптуру російського поета.

Ідей було безліч: від Магістра Йода до Івана Котляревського. Пропозицю щодо цього також висунула Наталія Сінельнікова. Вона зареєструвала петицію зі збором підписів щодо встановлення на місці демонтованого пам’ятника Пушкіну монументу Захисникам України.

Читайте також: Замість Пушкіна у Тернополі: Котляревський чи Магістр Йода?

“Просимо на місці пам’ятника Пушкіну поставити пам’ятник захисникам України. Такий пам’ятник повинен стояти саме в Центрі і саме на цьому місці, щоб усі тернополяни та гості міста бачили і пам’ятали їхній великий подвиг. Саме завдяки захисникам та їхній самопожертві ще існує Україна і існуємо ми! Це прояв нашої свідомої української позиції!”, – йдеться у петиції.

Автори закликають навіть тимчасово не встановлювати пам’ятник казковому персонажу Йоді, адже це виглядає як зневага до усіх містян і захисників.

“Також просимо не йти на поступки провокативним пропозиціям і навіть тимчасово не ставити пам’ятник казковому персонажу Йоді, бо з огляду на теперішню ситуацію в країні це виглядає як зневага до усіх містян і захисників, які в вогні війни боронять нашу державу. Подібні безглузді речі не мають права стояти на таких почесних місцях!”, – додають автори.

Читайте також: У Тернополі демонтували пам’ятник Пушкіну: що кажуть тернополяни та гості міста (Відео)

Exit mobile version