Замість Пушкіна у Тернополі: Котляревський чи Магістр Йода?

Фото: студія "Файне місто"

В ніч з 8 на 9 квітня у Тернополі пам’ятник Пушкіну звільнив своє місце. Тернополяни підтримали цю ініціативу та вже почали реєструвати петиції з пропозиціями, ким би хотіли його замінити.

Читайте також: У Тернополі демонтували пам’ятник Пушкіну: що кажуть тернополяни та гості міста (Відео)

Встановити пам’ятник Івану Котляревському на місці пам’ятника Пушкіну

Валентин Ігорович Крочак зареєстрував петицію, у якій пропонує на “звільнене” місце встановити пам’ятник Івану Котляревському. Так би мовити, замінити чужого поета на свого.

“Пропоную встановити на цьому місці пам’ятник видатному українському письменнику Івану Котляревському. Таким чином ми виконуємо логічну заміну великого російського поета на українського. До того ж, Котляревський вважається одним з основоположників сучасної літературної української мови і точно гідний такої шани”, – йдеться у петиції.

Пам’ятник ім. О.П. Довженка

Лідія Михайлівна Федик вважає, що Тернополю дуже не вистачає пам’ятника Олександрові Довженку.

“О.П. Довженко зробив великий внесок для українського кінематографу, який визнав увесь світ.
Вважаю, що ця постать повинна прикрашати наше м. Тернопіль”, – йдеться у петиції.

Памʼятник захисникам Маріуполя

Володимир Богданович Головачук пропонує встановити пам’ятник захисникам Маріуполя. На його думку, Тернопіль може також зробити свій внесок аби відзначити “місто-герой”.

“З початку Україно-московської війни захисники Маріуполя героїчно стримують окупанта, та не дають навіть найменшої спроби зайти у місто.
Президент Зеленський відзначив Маріуполь почесним званням “місто-герой”. Тернопіль може також зробити свій внесок, тому я пропоную звести памʼятник або меморіальну дошку захисникам та тим, хто ввіддав життя обороняючи Маріуполь”, – йдеться у петиції.

Про переміщення на місце демонтованого пам’ятника Пушкіну пам’ятнику Магістру Йоді

Мар’ян Іванович Осовський пропонує на те місце перенести пам’ятник Магістру Йоді.

“Йода — гранд-майстер Ордена джедаїв, був одним із найсильніших і наймудріших джедаїв свого часу. Місце в Раді отримав через приблизно сотню років після народження. Володіючи довголіттям, він досяг титулу гранд-майстра у віці приблизно 600 років. Йода зумів вижити під час наказу 66. Після невдалої дуелі з Дартом Сідіусом пішов у добровільне вигнання на планету Дагоба, де помер природною смертю в 4 році ПБЯ. Рідна планета і раса Йоди невідомі”, – йдеться у петиції.

Ці петиції ще збирають необхідну кількість голосів. Аби реалізувати ідею, необхідно, щоб її підтримали 300 осіб. Деякі з них уде починають набирати підписи.

Ймовірно, що це ще не кінець і нові пропозиції будуть продовжувати поступати.

Читайте також: На Тернопільщині вимагають демонтувати пам’ятник товаришу Сталіна

Exit mobile version