У Тернополі для врегулювання плати за тепло уже обстежили понад 700 багатоповерхівок

Фото з відкритих джерел

У Тернополі спеціальні комісії продовжують обстежувати багатоквартирні будинки, котрі отримують послуги із постачання теплової енергії. На сьогодні перевірені понад 700 будинків. Робочим групам залишилося здійснити обстеження ще у 65-ти житлових будинках.

«У період роботи комісій буде призупинено нарахування додаткових платежів, які раніше отримували власники індивідуального опалення.  Обстеження показують, що є цілий ряд під’їздів, де температура є нижчою від встановлених нормативів. Там, де вона не відповідає вимогам, нарахування будуть зняті повністю, а там, де є відповідність цим нормативам  – буде впроваджений нижчий коефіцієнт, щоб зменшити плату для населення.

У тих квартирах, де зафіксовано, що стояки демонтовані  або ізольовані,  мешканцям також буде проведений перерахунок з грудня 2021 року. Окрім цього, після завершення опалюваного сезону всі ЖЕКи та ОСББ  повинні забезпечити облаштування в кожному під’їзді в місцях загального користування відповідних нагрівальних приладів», – розповів міський голова Тернополя Сергій Надал.

Звертаємо увагу, співмешканцям багатоквартирного будинку, які хочуть, щоб у їхній квартирі чи в під’їзді провели обстеження внутрішньобудинкових теплових комунікацій, необхідно звернутися до управителя будинку (обслуговуюче підприємство або ОСББ).

До слова, у місті працює більше 20-ти робочих груп, до складу яких увійшли представники тепломереж, ЖЕКів чи ОСББ та депутати. Під час обстеження присутні також мешканці будинку. З метою належного огляду всіх будівель термін роботи комісій продовжено до 15 лютого.

Читайте також: У Тернополі обстежують багатоповерхівки, щоб провести перерахунок за тепло і гарячу воду (Відео)

Exit mobile version