Міні-парк «Sova» відкрили у Тернопільській ЗОШ №8 (Відео)

У школах міста продовжують реалізовувати проєкти-переможці “Шкільного громадського бюджету 2021”. Одним із таких є міні-парк «Sova», який облаштували на території ТЗОШ №8.

Авторами проєкту стали учні 8 та 9 класу. Вони додають, що створили цей парк для того, щоб учні школи змогли тут відпочивати, обідати і навіть навчатися.

“Цей проєкт створювався для того, щоб учні могли відпочивати на свіжому повітрі. Вони можуть обідати тут, навчатися або просто розслаблятися. Ним можуть користуватися учні від перших до одинадцятих класів тому, що в теплі сонячні дні їм ще хочеться побути на вулиці” – каже 9-класниця Валентина.

Для комфортного перебування та спілкування на цій локації влаштували сучасне покриття та встановили лавки для сидіння, де також можуть проводити уроки чи позакласні заходи.

“Також дуже великим плюсом є те, що в нас тут поблизу є їдальняі діти можуть навіть брати обіди або перекуси з собою із дому. Вони можуть відпочивати, розслабитись від зайвих думок. Також подали хорошу ідею, що надворі, а не в приміщенні, можна проводити певні уроки, такі як природознавство, географія, біологія. Для мене це прекрасна ідея”, – ділиться 8-класниця Олеся.

Дівчата додають, вони навіть не сподівалися, що насправді реалізація проєкту буде такою складною. Та тепер учениці мають досвід і знають, як перерахувати кошторис, виміряти площу і облаштувати її.

Насправді ми не думали, до це буде так складно: і перерахувати кошторис, і виміряти площу. З цими лавками також була морока. Але, як бачимо, поки ми маємо не докінця завершений проєкт. Ми ще плануємо його вдосконалювати. Я думаю, що за рік-півтора він буде готовий і ми зможемо тут повноцінно проводити заняття, можливо навіть фестивалі, події”, – каже Олеся.

Учениця 9 класу додає, що перед ними ще стоїть завдання створити лаунж-зону, у якій всі охочі матимуть змогу обідати та приємно проводити час:

“Ми ще хотіли поставити тут лаунж-зону – це столики з накриттям, за якими ми зможемо проводити уроки так само обідати відпочивати і зможемо просто споглядати на красу природи.”

Школярки кажуть, що їм не все вдалося втілити, але вони прямують до вдосконалення відпочинкової зони і сподіваються завершити цей проєкт найближчим часом.

Як дізналися журналісти “Файного міста”, школярам дуже сподобався парк. Ще під час підготовчих робіт і будівництва вони бігали навколо працівників і цікавилися, що ж має бути. Зараз, коли приєкт майже готовий, учні радіють та відпочивають як під час уроків, так і після навчального процесу.

“Учні дуже радісні, тому, що вони можуть тут проводити час. Вони розслабляються просто між уроками”, – додає Валя.

Нагадаємо, Тернопіль – один із перших обласних центрів України, де реалізовується «Шкільний громадський бюджет». Метою проєкту є налагодження взаємодії органів місцевого самоврядування з учнівською громадськістю, створення умов для участі дітей та учнівської молоді у розвитку громади. Вперше конкурс учнівських ініціатив був проведений у Тернополі в 2020 році.

Більше дивіться у відео:

Читайте також: У тернопільській школі відкрили сучасний легкоатлетичний стадіон з футбольним полем

Exit mobile version