У Тернополі торговці продовжують незаконно продавати алкоголь та сигарети дітям

Фото: Національна поліція

Незважаючи на заборону, у Тернополі продавці продовжують продавати алкогольні та тютюнові вироби неповнолітнім. Так, з початку року тернопільські поліцейські склали майже дві сотні адмінпротоколів. За вчинення правопорушення підприємців очікують штраф та анулювання ліцензії суб’єкта господарювання. 

Співробітники ювенальної превенції постійно проводять рейди  по торговим закладам з метою недопущення продажу алкоголю та сигарет дітям. Цьогоріч інспектори вже виявили та задокументували 184 факти продажу неповнолітнім алкогольних напоїв, тютюнових виробів, електронних цигарок та рідин, що використовуються в них.

За усіма фактами щодо суб’єктів господарювання складено адмінпротоколи відповідно до ч. 2 ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає покарання –накладення штрафу від чотирьохсот до восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, – повідомили у поліції.

До Головного управління державної податкової інспекції  у Тернопільській області для прийняття рішення про позбавлення підприємців ліцензій на право торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами і накладення штрафних санкцій співробітники поліції скерували 9 матеріалів. За результатами розгляду прийнято рішення про анулювання ліцензій шістьом суб’єктам підприємницької діяльності. Щодо них та інших порушників накладено штраф на загальну суму 47 600 гривень. 

Читайте також: “Це лише залишки каркасу, а не хрест”, – організатори фестивалю “Файне місто” відповіли на звинувачення 

Exit mobile version