“Потрібно. Якщо хтось не хоче іти, то це його особистий вибір”, – тернополяни про необхідність проведення параду випускників (Відео)

Останній дзвоник пролунає у тернопільських закладах освіти не раніше, ніж 8 червня, а вже 2 липня у Тернополі відбудеться випускний. Проте, як повідомила начальниця управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк, цьогоріч проведення параду випускників не передбачається. Таке рішення прийняте у зв’язку з пандемією.

“Державна підсумкова атестація стартує 21 травня і триватиме до 15 червня. Проведення випускного заплановано у п’ятницю, 2 липня.

Станом на сьогодні проведення урочистої ходи випускників цьогоріч не передбачається у зв’язку з пандемією. Побачимо, як буде складатися надалі, та поки що прийнято таке рішення. Все залежатиме від рівня захворюваності на Covid-19″, – повідомила Ольга Петрівна.

Що думають тернополяни з приводу того, чи потрібно проводити загальноміську ходу випускників-2021- цікавилися кореспонденти “Файного міста”. Відзначимо, що хоча думки містян розділилися практично порівну, більшість серед опитаних все ж за те, щоб 11-класники пройшлися містом у вишуканих нарядах.

“Минулого року проводили, і коронавірус був страшніший. Я вважаю, що потрібно, бо це один день школи, що має випускний. Так, як я зараз випускник університету, то я не збираюся святкувати свій випускний. Шкільний випускний – це раз на все життя, тому я радив би проводити”, – каже студент-випускник тернопільського вишу Назар.

“Я вважаю, що варто відмовитися, бо це досить велике скупчення людей. Тому хай це залишиться святом кожного от кожного класу і кожної сім’ї, – зазначає тернополянка Олена.

Я розділяю думку. Цьогоріч хай не буде, а вже у наступні роки можна відновити, коли ситуація з пандемією буде більш спокійніша. Бо все таки це велична подія, – додає тернополянка Інна.

“Ця хода для випускників є один раз в житті. І це для них є дійсно свято. А якщо хтось вважає, що їм це не підходить, що вони не хочуть іти, то це їхній особистий вибір”, – каже тернополянка Олександра.

Читайте також: Педагогічні ради шкіл Тернопільщини самі вирішуватимуть, як проводити випускний 

Exit mobile version