У Тернополі повідомили дату початку опалювального сезону (Оновлено/Відео)

Фото: мережа Інтернет

Опалювальний сезон у Тернополі розпочнеться з 16 жовтня 2020 року. Про це повідомили у Тернопільській міській раді. Тепло подадуть до дитячих садочків, шкіл, лікувальних закладів Тернополя, а також до помешкань населення. 

Відповідно  до вимог  Законів  України  «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про житлово-комунальні послуги», постанов Кабінету  Міністрів України від 21.07.2005р. № 630 «Про  затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору  про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення» та від 21.07.2019р. № 830 «Про затвердження Правил надання послуг з постачання теплової енергії і типових договорів про надання послуг з постачання теплової енергії», зважаючи на зростання температури зовнішнього повітря, з метою забезпечення ефективного використання енергоносіїв :

1. Дозволити комунальному підприємству теплових мереж «Тернопіль-міськтеплокомуненерго» Тернопільської міської ради розпочати з 16 жовтня 2020 року опалювальний сезон для населення та інших споживачів м.Тернополя.

2. Для жителів Тернопільської міської територіальної громади, які проживають в будинках та квартирах, обладнаних індивідуальною системою газового-електричного опалення розпочати опалювальний сезон з 16 жовтня 2020 року

Зазначимо, як повідомляв раніше журналістам “Файного міста” головний інженер КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” Віталій Грубенюк, опалювальний сезон розпочнеться, коли середньодобова температура впродовж трьох діб буде нижчою 8 градусів. Досі погода не сприяла ввімкненню теплопостачання до житлових будинків.

В КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» просять тернополян віднестися з розумінням до того, що технологічний запуск опалення не є одномоментним процесом, та закликають мешканців міста відчиняти двері помешкань аварійним службам для проведення необхідних ремонтних робіт, які можуть виникнути при запуску системи теплопостачання, зокрема, – заповітренні труб у будинках.

Часто через небажання відчинити двері чи відсутність господарів, подача опалення може затриматися для всіх мешканців багатоквартирного будинку.

Нагадуємо, що у випадку виникнення заповітрення чи будь-яких проблем із опаленням у багатоповерхівках, тернополянам необхідно звертатися до свого обслуговуючого підприємства чи до голови ОСББ. Якщо ж холодно у школі чи в дитсадку, про це потрібно інформувати адміністрацію закладу освіти, адже у кожному з них температура повітря регулюється автономно.

Читайте також: У пологовому будинку Тернополя увімкнули опалення

Exit mobile version