Верховна Рада прийняла закон про історичне підвищення податків

Фото: мережа Інтернет

Верховна Рада прийняла 10 жовтня у другому читанні проєкт закону про підвищення податків. Про це пише Файне місто з посиланням на народного депутата Ярослава Железняка у Telegram.

За словами політика, законопроєкт “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану” (№11416-д) в цілому підтримали 247 народних депутатів.

При цьому, як зазначив Железняк, парламентарі залишили розмір військового збору для військових на рівні 1,5%, ухваливши відповідну правку до законопроєкту. 

Згідно з пояснювальною запискою, документ передбачає:

1. Підвищення військового збору та розширення кола його платників на період до 31 грудня року, у якому буде припинено або скасовано воєнний стан, а саме:

2. Встановлення ставки податку на прибуток для банків за 2024 рік у розмірі 50%.

3. Встановлення базової ставки податку на прибуток підприємств для цілей оподаткування прибутку небанківських фінансових установ (крім страховиків) на рівні 25%.

4. Вдосконалення запропонованої моделі визначення розміру авансових внесків у цілях оподаткування прибутку підприємств, які здійснюють роздрібну торгівлю пальним.

5. Зміну податкового періоду з квартального на місячний для подання звітності про суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і суми утриманого з них податку, а також суми нарахованого єдиного внеску.

Читайте також:

Exit mobile version