В армію одразу після школи: в Україні хочуть призивати чоловіків та жінок на військову службу

Жінки-захисниці нарівні з чоловіками боронять спокій в Україні// Джерело: facebook.com/olenazelenska.official

В Україні можуть запровадити схожу із ізраїльською модель призову на строкову службу у рамках реформ безпеки. Тобто до армії одразу після закінчення школи йтимуть як чоловіки, так і жінки. Про це  з заявив президент України Володимира Зеленський під час звернення до студентів Ізраїлю, пише “Файне місто”.

Глава держави запевнив, що всі зміни обговорюватимуть із громадськістю.

Говорити про те, що буде як раніше з погляду захисту нашої держави та армії, а також кількості військових, не можемо, підхід буде змінено і для студентства у тому числі, – розповів Зеленський, говорячи про можливі нові моделі призову.

За його словами, зміни неминучі через війну з росією. Зеленський вважає, що ізраїльська модель призову на строкову службу може стати прийнятною після завершення нинішньої війни.

Нагадаємо, що в Ізраїлі всі громадяни по досягненню 18 років зобов’язані пройти військову службу терміном 30 місяців (чоловіки) та 24 місяці (жінки).

Це одна з моделей, які розглядаються в реформі безпеки, яку ми готуємо на фундаменті ЗСУ та МВС. Я не впевнений, що саме така модель буде, але ми обов’язково розглядатимемо цю модель із суспільством, з громадськістю, – підкреслив гарант.

До слова, “Файне місто” пояснювало, кому, коли та за яких умов вручають повістки. Також ми розвінчали фейки, які поширюють навколо цієї теми.

Більше: Військові повістки: хто і де має право вручати тернополянам

Exit mobile version