Єврокомісія рекомендує надати Україні статус кандидата в члени ЄС

Єврокомісія рекомендує надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС. Про це повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, пише “Файне місто“.

Ми рекомендуємо надати Україні статус кандидата, розуміючи, що країна проведе низку важливих реформ. Україна чітко продемонструвала прагнення жити за європейськими цінностями та стандартами, – написала вона у Twitter.

Голова Єврокомісії також зазначила, що в Україні вже впровадили близько 70% європейських правил, норм і стандартів, але ще необхідно зробити важливу роботу щодо верховенства права, деолігархізації та боротьби з корупцією.

Українці готові вмирати за європейську перспективу. Ми хочемо, щоби вони жили з нами європейською мрією, – наголосила президентка ЄК.

Зауважимо, що тепер остаточне рішення щодо надання Україні статусу кандидата до Європейського Союзу лідери європейських країн мають ухвалити на саміті 23 – 24 червня. Водночас, як повідомила Урсула фон дер Ляєн разом з Україною Єврокомісія також рекомендувала надати і Молдові статус кандидата, розуміючи, що країна буде проводити реформи. Грузія ж рекомендацію не отримала. Утім їй рекомендували надати європейську перспективу, але повернутися і оцінити, наскільки вона відповідає низці умов, перш ніж надати їй статус кандидата.

Читайте також: У Тернополі поліцейські зловили двох підозрілих чоловіків

Exit mobile version