Шольц, Макрон та Драгі прибули до України

Лідери Франції, Італії та Німеччини в Україні// Фото: голова правління УЗ Олександр Камишін

Лідери Франції, Італії та Німеччини прибули в Україну вранці 16 червня. Наразі вони перебувають у Києві. Офіційно це підтвердили у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, пише “Файне місто”.

Політики прибули спецпотягом «Укрзалізниці» .Фото у себе в Telegram опублікував голова правління УЗ Олександр Камишін.

Вони приїхали в Україну, щоб зустрітися з президентом Володимиром Зеленським та продемонструвати підтримку Україні та обговорити її заявку на вступ до ЄС, – йдеться у повідомленні.

Візит відбувся напередодні оголошення Європейською комісією оцінки того, чи варто надати Україні статус кандидатки на вступ до ЄС.

За словами посадовців, знайомих із цим питанням, Єврокомісія, ймовірно, заявить, що Україна має набути статусу кандидата в члени ЄС за умови, що вона проведе низку реформ, спрямованих на зміцнення верховенства права та боротьбу з корупцією.

Для мене сьогодні це була вже третя ніч в поїзді підряд. Та не тільки я провів сьогоднішню ніч в поїзді”, – додав голова правління Укрзалізниці Олександр Камишін.

Нагадаємо, найближчими днями мають ухвалити рішення про статус надання Україні кандидата у ЄС. Переговори велися від початку повномасштабного вторгнення росії.

Більше:

Exit mobile version