Розрив печінки та численні переломи кісток: військовий медик потребує негайної допомоги (Фото)

Парамедика 3-го батальйону спіткала біда. Медик отримав чисельні мінно-вибухові осколкові поранення під час надання допомоги пораненим. Зараз Друг “Крук” потребує термінової допомоги небайдужих. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Правий Сектор Тернопільщини.

25-річний Павло “Друг «Крук»” захищає Україну з 2016-го року. Скромний хлопчина проїхав пів України, щоб пройти на Тернопільщині підготовку на бойового медика одного з добровольчих батальйонів. Сьогодні він герой російсько-української війни.

На початку травня його підрозділ утримував бойові позиції. По них працювала російська артилерія. В результаті обстрілу поранення отримали бійці підрозділу ЗСУ, що розташовувався поруч.

Було чути крики про допомогу, кликали медиків. Павло запросивши дозволу командира роти кинувся рятувати поранених, у одного з яких була травматична ампутація кінцівки. 4 поранених Друг «Крук» евакуював з червоної зони. Допоміг медикам підрозділу «Госпітальєри» завантажити травмованих в автомобілі для евакуації в стабілізаційний пункт. А вже невдовзі Павло сам був важко поранений.

Медику вистачило сил надати самому собі допомогу: турнікет на руку, оклюзійка на рану грудної клітки та самостійно дістатися до пункту евакуації. В госпіталі в Павла діагностували розрив печінки, пневмо-гемоторакс, перелом кісток правої верхньої кінцівки з дефектом тканин кисті, травму кісток щелепи та лицевого черепа.

Зараз відважний лічець потребує невідкладної допомоги. Сім’я та Правий Сектор Тернопільщини просять небайдужих допомогти фінансово.

Реквізити картки мами

ПриватБанк: 4149629353423031 – Ребрій Інна

До слова, 1 червня росіяни обстріляли Львівщину. В результаті травмувалися 5 людей.
Більше: Вибухи на Львівщині: ситуація станом на ранок 2 червня (Відео)

Читайте також: Тернопіль прощається з загиблим на війні журналістом Віталієм Дерехом (Фото/Відео)

Exit mobile version