На Харківщині виявили 150 тіл людей під завалами будинків

Руїни у Харкові// Джерело: "Труха" (Фото ілюстративне)

З початку повномасштабної війни рятувальники Харківського гарнізону ДСНС повністю розібрали завали на 98 об’єктах, з-під яких дістали 150 тіл загиблих. Про це заявив заступник начальника ГУ ДСНС у Харківській області Анатолій Торяник.

У Харкові нашими підрозділами розібрано повністю 98 локацій, на яких є завали. На жаль, з-під завалів вилучено понад 150 тіл загиблих. Під час оперативно-рятувальних робіт нашими підрозділами було врятовано понад 250 осіб», – сказав він в ефірі національного телемарафону в неділю, 22 травня, повідомила агенція «Інтерфакс-Україна».

За його словами, найбільш масованих обстрілів в Харкові зазнавали Північна Салтівка, П’ятихатки, селище Жуковського, Рогань і Горизонт – райони, розташовані ближче до лінії зіткнення, до яких ворог міг дістатися артилерією.

Він повідомив також, що під час виконання загинули 5 людей (2 рятувальники, які приїхали гасити пожежу, що виникла через обстріл і потрапили під повторний обстріл, а також 3 сапери), 7 саперів було поранено.

За словами Торяника, у перші дні після початку широкомасштабного російського вторгнення сапери відпрацьовували по 100-120 заявок на день. За неповні 3 місяці вони здійснили загалом понад 4 тис. виїздів та знешкодили близько 3 тисяч вибухонебезпечних предметів.

На сьогодні у нас понад 2 тисячі заявок знайдених вибухонебезпечних предметів, які знаходяться на вулицях у будинках, – просто фізично наші (піротехніки – ІФ) не встигають виїхати і все це ліквідувати, – сказав Торяник.

До слова, під уламками у селищі Десна на Чернігівщині знайшли 87 тіл людей. Окупанти завдали удар зранку 17 травня. Про це президент Володимир Зеленський заявив під час виступу на Всесвітньому економічному форумі у Давосі.

Читайте також: На Львівщині священника УПЦ МП облили зеленкою в церкві (Фото)

Exit mobile version