Деяким українцям підвищать пенсії на 1,5 тисячі: хто і коли отримає надбавку

Фото ілюстративне Джерело: УНІАН

В Україні деяким людям підвищать пенсії після перерахунку виплат у квітні. Надбавка в середньому збільшилася на 1,5 тисяч гривень. Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики, пише РБК “Україна”.

Хто отримає надбавку

Що потрібно знати

Відповідні зміни закріплені Законом України “Про внесення змін до деяких законів України про уточнення норм, що регулюють питання визначення категорій осіб, визнаних ветеранами війни та членами сімей загиблих захисників і захисниць України, та надання їм соціальних гарантій”.

Згідно з цим Законом до кола учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни віднесені добровольці Сил територіальної оборони та інші особи, які увійшли до складу добровольчих формувань територіального товариства.

Особам, які брали безпосередньою участю у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, надано право на призначення дострокової пенсії за віком після досягнення чоловіками 55 років, жінками – 50 років та за наявності страхового стажу не менше 25 років у чоловіків і не менше.

Читайте також: Частина Тернополя залишиться без гарячої води: коли відновлять постачання

Exit mobile version